نکات تغذیه ای قبل از واکسیناسیون کرونا در گفتگو با کارشناس تغذیه

27 امرداد 1400

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، کارشناس اداره تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت:                                   
زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید، زیرا ممکن است زمان تزریق واکسن دچار سرگیجه یا افت فشار شده و غش کنید. وی گفت :برای جلوگیری از بروز این مشکلات در هنگام واکسن زدن ، الزام است صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید.
سید احمد موسوی، در خصوص نکات تغذیه ای قبل از واکسیناسیون گفت: شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید و بهداشت خواب را رعایت کنید زیرا خواب کافی و آرام  نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا می کند. وی گفت :خواب خوب، آرام و پیوسته به دفع مواد زاید از بدن کمک می کند و سعی کنید بین مصرف شام و زمان خواب حدود دو ساعت فاصله باشد. همچنین مصرف یک لیوان شیر گرم به داشتن یک خواب راحت کمک می کند.

این کارشناس تغذیه در پاسخ به اینکه قبل و بعد از واکسیناسیون کدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم،                        

افزود:نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات در تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید-۱۹ بسیار مهم است، و همچنين مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزی ها، انواع سوپ و آبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کنند. سید احمد موسوی خاطرنشان کرد: در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات و غذاهای آبدار به میزان فراوان نوشیده و میل شود و توجه کنید که نوشیدنی های شیرین مانند آب میوه هایی که دارای قند افزوده هستند و شربت های خیلی شیرین، نوشابه های گازدار و بطورکلی همه نوشیدنی های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن می شوند. او گفت: بهترین نوشیدنی آب است. مصرف آب میوه تازه و طبیعی ، دوغ کم نمک و بدون گاز ، شربت های خانگی کم شیرین نیز برای تامین آب بدن مناسب هستند.
این کارشناس تغذیه در خصوص مواد غذایی  ضد التهاب اشاره کرد:  مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزی ها، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می کند، زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کند و همچنین اضافه کردن چاشنی هایی مثل زنجبیل، نعناع فلفلی، دارچین، فلفل، زرد چوبه، سیر و پیاز در تهیه غذا به دلیل خاصیت ضد التهابی توصیه می شود.
سید احمد موسوی در خصوص اینکه قبل و بعد از واکسیناسیون می بایست از چه غذاهایی پرهیز کنیم، اظهار داشت: مصرف فست فودها، غذاهای چرب، سنگین و پرنمک و تنقلات شور و نوشیدنی های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری ها از جمله کرونا فراهم می کند و همواره باید از مصرف بی رویه آنها اجتناب شود و از مصرف روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن ها و چربی های حیوانی به دلیل تحریک و ایجاد التهاب پرهیز نماییم.



   

تاریخ بروز رسانی:   27 امرداد 1400

تعداد بازدید:   ۴

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >